Dobra włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najpopularniejszy typ restauracji. Kochamy włoskie jedzenie bo jest smaczne, treściwe oraz ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej jemy makarony. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską próbują mniej znane potrawy takie jak tortellini, lasagne i desery włoskie.
Rozglądając się za prawdziwą włoską restauracją warto zwrócić uwagę na elementów: jak wiele półproduktów rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w menu można znaleźć również mniej znane włoskie potrawy, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i potrawy z różnych części Włoch. Dobra włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski smak.
Kuchnia włoska nie jest trudna, co nie zmienia tego, że że nie jest dobra Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Dobre wina włoskie
Jakakolwiek restauracja włoska, która pretenduje do tytułu bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie może zaniedbywać trunków. Posiłek koniecznie musi obejmować również trunek. Kieliszek czerwonego wina to przy włoskim posiłku standard. restauracja włoska Bianca Kraków Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim toskańskie bolgheri, lombardyjskie franciacorta i noto z Sycylii. Restauracja włoska – o ile rzeczywiście chce być rozpoznawana jako faktycznie włoska, musi mieć różnorodny zestaw win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Mając ochotę zrozumieć fenomen włoskiego gotowania bez wahania warto wybrać się do restauracji, która umie przyrządzić nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film